You are here
Home > Сарадња

САРАДЊА СА ДРЖАВНИМ УСТАНОВАМА

Остварили смо сарадњу са Центром за Социјални рад града Новог Сада, како бисмо омогућили пружање услуга корисницима које то право, због законских прописа, не остварују преко Геронтолошког центра (непотпуна документација, пријављено пребивалиште у другој општини, старија лица са избегличким статусом).

Услуге пружамо и корисницима Геронтолошког центра, а којима су услуге нужне и у послеподневном времену, викендом и празником. Поред сарадње са Центром на пројекту „Служба помоћи и неге у кући“ имамо садању и циљу подношење захтева и прикупљање документације за остваривање права на новчану социјалну помоћ, једнократну новчану помоћ, новчани додатак за туђу негу и помоћ и смештај у установу социјалне заштите.

 

САРАДЊА СА ПИО – НОВИ САД

Подношење захтева и прикупљање документације за остваривање права на новчани додатак за туђу негу и помоћ и пратња на Инвалидску комисију.

Напомена: Пензионери Србије право на туђу негу остварују преко ПИО, а пензионери из других бивших република и лица без прихода преко Центра за социјални рад.

 

САРАДЊА СА ЗДРАВСТВЕНИМ УСТАНОВАМА

Заказивање прегледа и пратња до лекара, одношење материјала (урина, столице) у медицинске лабораторије.

 

ПОМОЋ СИРОМАШНИМ СТАРАЧКИМ ДОМАЋИНСТВИМА

С обзиром на тешку економску ситуацију у нашем друштву, све је више домаћинстава чија је животна егзистенција угрожена, те стога организујемо хуманитарне акције прикупљања основних животних намирница за најсиромашнијa домаћинства.

Top