You are here
Home > Активности > Подељени васкршњи пакетићи за децу са Косова и Метохије

Подељени васкршњи пакетићи за децу са Косова и Метохије

Ако се не обратите и не будете као деца, нећете ући у Царство небеско (Мт.13,3).

Хуманитарна организација „Владика Платон Атанацковић“, у сарадњи са Катихетским одбором Епархије бачке,  и ове године је током Васкршењег поста организовала прикупљање поклон пакетића за децу са Косова и Метохије.

У Васкршњој акцији под називом „Деца – деци“, у основним школама „Иво Лола Рибар“, „Петефи Шандор“, „Јожеф Атила“, „Прва војвођанска бригада“, „Марија Трандафил“, „Милош Црњански“, „Ђорђе Натошевић“, „Коста Трифковић“, „Ђура Даничић“ и Средњој економској школи „Светозар Милетић“ из Новог Сада.

Акцији су се прикључиле и основне школе „Славко Родић“ из Бачког Јарка,  „Јан Амос Коменски“ из Кулпина, „Жарко Зрењанин“ из Бачког Маглића и основна школа „Јан Чајак“ и Гимназија „Јан Колар“ из Бачког Петровца.

У акцији је прикупљено преко 600 пакетића, које су ученици са својим родитељима паковала и украшавала. Својим учешћем у Васкршњој акцији прикупљања пакетића, новосадска деца су поново показала своју неизмeрну љубав према својим вршњацима на Косову и Метохији.

Акција је трајала од 01. марта до 03. априла 2017. године, а потом су прикупљени пакетићи возилом Епархије рашко-призренске превезени на Косово и Метохију.

Прикупљене пакетиће су преко канцеларије за Добротворни рад Епархије рашко-призренске добила деца у основним школама и предшколским одељењима  у местима Партеш, Доња Будрига, Церница и Пасјане у Гњиланском крају и у местима Витина, Врбовац, Грнчар и Могила у Витинском крају.

Подељени васкршњи пакетићи за децу са Косова и Метохије

Top