You are here
Home > Активности > Цвеће на дар

Цвеће на дар

У оквиру пројекта “Не заборави ме”, подржаног од стране Градске управе за социјалну и дечију заштиту града Новог Сада, представници Хуманитарне организације “Владика Платон Атанацковић” ђакон Лазар Мајсторовић, социјални радник и стручни сарадник на пројекту Нада Мандић и неговатељ Марко Јеличић у среду 29. октобра 2014. године учествовали су на трибини у сали Вазнесенског храма у приградском насељу Клиса, како би наше најстарије суграђане упознали са активностима на пројекту “Не заборави ме”, који се спроводи под окриљем “Службе помоћи и неге у кући” за стара лица.

У циљу што квалитетнијег коришћења времена код старих људи, ова промотивна активност је конципирана на тај начин да се пруже социјално-едукативно информације старима, корисницима “Службе помоћи и неге у кући” и потенцијалним корисницима ове Службе, како да на квалитетан начин искористе своје време.

Досадашње искуство у раду са старима нам говори да је самоћа са којом се суочавају старе особе веома комплексан проблем, који неретко штетно утиче на личност човека. Да би се предупредили ови проблеми, пројекат “Не заборави ме” се реализује кроз различите фазе, међу којима је и ова, посвећена месецу старих. Како је посебан сегмент активности био да корисници међусобно размењују литературу коју читају и биљке које узгајају, ово је била идеална прилика и за размену истих.

Истог дана, приликом редовног обиласка корисника, искористили смо прилику да уручимо цвеће нашим корисницима, које су им поклонили други корисници, и тиме дамо до знања корисницима наше Службе да нису усамљени, већ да постоји неко ко мисли на њих, а живи у сличним животним околностима.

Top